Σύστημα Διαχείρησης Στόλου iFleet

 

Το iFleet είναι ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης στόλου από την εταιρία iOlabs. Είναι μια εφαρμογή σχεδιασμένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στο χρήστη την ικανότητα να διαχειρίζεται το στόλο των οχημάτων του στο μέγιστο με ευκολία. Έχει σχεδιαστεί κατόπιν μακράς &   λεπτομερούς ανάλυσης έτσι ώστε να είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και εύκολο στη χρήση.

Σύγχρονα εργαλεία προγραμματισμού και καινοτομίες όπως το σύγχρονο και φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, απόλυτη εγκυρότητα των δεδομένων που διαχειρίζεται, δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης,   καθώς και άλλα πολλά είναι κάποια από τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα τα οποία αναλύονται στη συνέχεια.

Το iFleet  υποστηρίζει 2 τρόπους λειτουργίας. Τη λειτουργία με χρήση GPS Trackers (3G Kit Οχήματος) και τη λειτουργία με χρήση Tablet PC’s ή Smartphones με ενσωματωμένο το αντίστοιχο Application.

Με τη χρήση GPS Trackers (3G Kit Οχήματος), χρησιμοποιούνται GPS Trackers τελευταίας γενιάς, οι οποίοι εγκαθίστανται στα οχήματα του στόλου σας από εξειδικευμένους Τεχνικούς της iOlabs. Οι Trackers αυτοί λαμβάνουν το στίγμα του οχήματος μέσω Δορυφόρου και αποστέλλουν στο Server του iFleet τα στοιχεία αυτά. Με τη χρήση Tablet PC’s ή Smartphones, χρησιμοποιούνται Tablets ή Smartphones τελευταίας γενιάς, τα οποία μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στα οχήματα από τους Τεχνικούς της iOlabs ή ακόμη και από τον ίδιο το χρήστη. Οι συσκευές αυτές είναι εφοδιασμένες με την εφαρμογή iFleet Tracker η οποία έχει σχεδιαστεί από την iOlabs ώστε να είναι εύκολη στη ρύθμιση και παραμετροποίηση ακόμη και από τον ίδιο το χρήστη.

Λειτουργία με χρήση GPS Trackers (3G Kit Οχήματος):

Κατ’ αυτή τη λειτουργία, χρησιμοποιούνται GPS Trackers τελευταίας γενιάς, οι οποίοι εγκαθίστανται στα οχήματα του στόλου σας από εξειδικευμένους Τεχνικούς της iOlabs. Οι Trackers αυτοί λαμβάνουν το στίγμα του οχήματος μέσω Δορυφόρου και αποστέλλουν στο Server του iFleet  τα στοιχεία αυτά.

Η εγκατάστασή τους στο όχημα γίνεται με βάσει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του οχήματος και μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από τον εγκέφαλο του οχήματος σχετικά με την κατανάλωση καυσίμων, τα διανυθέντα χιλιόμετρα, την κατάσταση της μηχανής και του οχήματος γενικότερα,  καθώς επίσης και το στίγμα μέσω των Δορυφόρων και αποστέλλονται ανά τακτά διαστήματα (ρύθμιση χρόνου ή χιλιομέτρων) στο Server του iFleet

Για την αποστολή των δεδομένων απαιτείται η χρήση μιας κάρτας SIM οποιοιδήποτε τοπικού παρόχου κινητής τηλεφωνίας και η αποστολή μπορεί να υποστηριχθεί μέσω 4G, 3G ή ακόμη και GPRS.

Λειτουργία με χρήση Tablet PC’s ή Smartphones:

Κατ’ αυτή τη λειτουργία, χρησιμοποιούνται Tablets ή Smartphones τελευταίας γενιάς, τα οποία μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στα οχήματα από τους Τεχνικούς της iOlabs ή ακόμη και από τον ίδιο το χρήστη. Οι συσκευές αυτές είναι εφοδιασμένες με την εφαρμογή iFleet  Tracker η οποία έχει σχεδιαστεί από την iOlabs ώστε να είναι εύκολη στη ρύθμιση και παραμετροποίηση ακόμη και από τον ίδιο το χρήστη. Παράλληλα δεν χρειάζεται περεταίρω εγκατάσταση εξοπλισμού στα οχήματά του στόλου σας.

Το iFleet  Tracker λαμβάνει το στίγμα του οχήματος μέσω Δορυφόρου και αποστέλλει στο Server του iFleet  τα στοιχεία αυτά. Παράλληλα περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα από επιλογές όπως Δρομολόγια , Καταναλώσεις Καυσίμων &   άλλων υλικών (Λάδια, Φίλτρα, Ελαστικά) , Δελτία εργασίας Οδηγού, δελτία Service και με τη βοήθεια του οδηγού μπορεί να παρέχει στο σύστημα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το όχημα και την κατάστασή του.

Το iFleet  Tracker μπορεί επίσης να λαμβάνει Τοποθεσίες & δρομολόγια από την εφαρμογή iFleet  (Enterprise &   Ultimate) και να συνεργαστεί με οποιαδήποτε εφαρμογή GPS ώστε να καθοδηγήσει τον οδηγό στον προορισμό που ο Διαχειριστής του iFleet  του έχει ορίσει.  Για την αποστολή και λήψη των δεδομένων από και προς την εφαρμογή απαιτείται η χρήση μιας κάρτας SIM οποιοιδήποτε τοπικού παρόχου κινητής τηλεφωνίας και η αποστολή μπορεί να υποστηριχθεί μέσω 4G, 3G ή ακόμη και GPRS. Η iOlabs σας δίνει επίσης τη δυνατότητα μετάδοσης των Δεδομένων μέσω Wi-Fi (χωρίς χρήση κάρτας SIM), αυτό όμως περιορίζει τη δυνατότητα LIVE εικόνας του στόλου σας.

Πλεονεκτήματα του iFleet:

Ακρίβεια Δεδομένων: Με τη χρήση υπερσύγχρονων τεχνικών που υποστηρίζουν χιλιάδες δείγματα το δευτερόλεπτο, tablets & kit τελευταίας γενιάς, νέες μεθόδους δειγματοληψίας και χάρτες πλήρως ενημερωμένους, το iFleet καταφέρνει να πετυχαίνει τη μέγιστη Ακρίβεια στη διαχείριση και απεικόνιση της κατάστασης του στόλου σας.

Ταχύτητα: Η χρήση της νέας γενιάς εξοπλισμού και νέων Τεχνικών δειγματοληψίας   έχει ως αποτέλεσμα την μέγιστη ταχύτητα διαχείρισης δεδομένων θέσης και κατάστασης του στόλου οχημάτων.

Μοντέρνοι και Πλήρως Ενημερωμένοι Χάρτες: Το iFleet  υποστηρίζει χάρτες με Μοντέρνο Design και με τα δεδομένα που ο ίδιος ο Πελάτης επιθυμεί να εμφανίζονται σ αυτούς όπως LIVE Εικόνα Στόλου, Σημεία Ενδιαφέροντος (POI), Δρομολόγια κ.α.

Διαχείριση Οχημάτων : Το iFleet υποστηρίζει τη Δυνατότητα πλήρους Διαχείρισης και καταγραφής στοιχείων για οποιοδήποτε όχημα παρέχοντας πλούσιες πληροφορίες στο χρήστη του για τη θέση του, την κατάστασή του, τις αναλώσεις και τα δρομολόγιά του.

Εγκατάσταση και Λειτουργία σε 1-2 ημέρες: Οποιαδήποτε Εγκατάσταση ή Αναβάθμιση του Συστήματος iFleet  μπορεί να ολοκληρωθεί σε μια με δύο ημέρες, λόγω της ευκολίας παραμετροποίησης του συστήματος.

Απεριόριστες Εγγραφές στη Βάση Δεδομένων: Το iFleet υποστηρίζεται από μια Βάση Δεδομένων που μπορεί να υποστηρίζει εκατομμύρια εγγραφές χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο σύστημα να δουλεύει χωρίς την ανάγκη συντήρησης και να κρατά ιστορικό εκατομμυρίων εγγράφων.

Απεριόριστες Αναφορές: Το iFleet υποστηρίζει απεριόριστες αναφορές ώστε να έχει η εταιρία τον πλήρη έλεγχο κι εικόνα του στόλου της. Παράλληλα μπορεί άμεσα να δημιουργηθεί οποιαδήποτε αναφορά και να παραμετροποιηθεί στο σύστημα.

Ευκολία στη Ρύθμιση και Παραμετροποίηση: Όλες οι ρυθμίσεις λειτουργίας του iFleet είναι προσβάσιμες στο χρήστη ώστε να μπορεί να Παραμετροποιήσει το Σύστημά του με Ευκολία.

Ασφάλεια και Αξιοπιστία: Το iFleet υποστηρίζει ελέγχους, και κωδικούς πρόσβασης για κάθε χρήστη του. Επιτρέπει τη δυνατότητα λήψης Backup Ασφαλείας των ρυθμίσεων και των δεδομένων του, είτε προγραμματισμένα ή όταν ο χρήστης το επιθυμεί, πράγμα που αποκλείει οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων.

Πολυγλωσσική Υποστήριξη: Το iFleet είναι μεταφρασμένο σε πάρα πολλές γλώσσες και είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να   μεταφραστεί σε οποιαδήποτε γλώσσα άμεσα και γρήγορα.